Fisk i ugn med kaviar

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fisk i ugn med kaviar

Fisk i ugn med är både lättlagat och jättegott! Här med ett täcke av smakrik sås på salt kaviar och syrlig crème fraiche. Servera med nykokt potatis.

Ingredienser

Torskrygg
600 g
Purjolök
1
1 msk
Tinad fryst spenat
400 g
Malen muskot
1 krm
Salt
½ tsk
Gräslök
1 kruka
4 dl
Kaviar, t ex Kalles
4 msk

Till servering:

Potatis
900 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Ansa och skiva purjolöken. Stek löken mjuk utan att den tar färg i smör- & rapsolja. Tillsätt väl avrunnen spenat och muskotnöt, fräs ca 5 min. Salta.
  • Lägg spenatblandningen i botten av en smord ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Dela fisken i portionsbitar och fördela dem på spenaten.
  • Skär gräslöken fint. Blanda hälften av gräslöken med crème fraiche och kaviar. Bred blandningen över fisken.
  • Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Strö den sparade gräslöken över kaviarfisken och servera med nykokt potatis.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

523 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,9 g
Protein: 38 g
Kolhydrater: 44,7 g
Fett: 21,2 g
https://www.arla.se/recept/fisk-i-ugn-med-kaviar/