Filodegspizza med vitost, valnötter och rosmarin

Filodegspizza med vitost, valnötter och rosmarin

25 min
Buffé
Snabbpizza med sött, salt och knaprigt som passar perfekt på buffébordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/filodegspizza-med-vitost-valnotter-och-rosmarin/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft.
  • Smält smöret. Lägg filodegsarken på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör mellan varje ark. Bred ut crème fraiche på filodegen.
  • Grovhacka nötterna. Tärna vitosten. Strö över nötter, vitost, rosmarin, och lite chili flakes. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
  • Skala och strimla rödlöken tunt. Ringla över honung och strö över rucola och rödlök.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Filodeg, ca 270 g
10 ark
25 g
2 dl
Valnötter
2 dl
150 g
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Chili flakes
Liten rödlök
1
Flytande honung
1 msk
Rucola, ca 40 g
4 dl