Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Fikon i gott sällskap! Gott till ostbrickan, plockmaten eller buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 150 g torkade fikon
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk whisky
  • 1 msk strösocker
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 2 msk pinjenötter
  • 140 g Kvibille® ädel whisky Ädel Whisky 36%
  • 4 skivor rågbröd

Gör så här:

Gör så här:

Häll kokande vatten över fikonen och låt dem stå ca 30 min. Häll av vattnet och tärna fikonen fint. Lägg fikon med vin, whisky, socker och nejlikor i en kastrull. Låt sjuda utan lock 5-10 min. Smaka ev av med mer whisky. Låt marmeladen kallna. Rosta pinjenötterna i en torr, varmstekpanna. Servera bitar av osten på brödet med fikonmarmelad och pinjekärnor. Garnera gärna med färska fikon.

Tips:

Vin kan bytas ut mot vatten.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem