Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Fikon i gott sällskap! Gott till ostbrickan, plockmaten eller buffén.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 150 g torkade fikon
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk whisky
  • 1 msk strösocker
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 2 msk pinjenötter
  • 140 g Kvibille® ädel whisky Ädel Whisky 36%
  • 4 skivor rågbröd

Gör så här

Gör så här

Häll kokande vatten över fikonen och låt dem stå ca 30 min. Häll av vattnet och tärna fikonen fint. Lägg fikon med vin, whisky, socker och nejlikor i en kastrull. Låt sjuda utan lock 5-10 min. Smaka ev av med mer whisky. Låt marmeladen kallna. Rosta pinjenötterna i en torr, varmstekpanna. Servera bitar av osten på brödet med fikonmarmelad och pinjekärnor. Garnera gärna med färska fikon.

Tips:

Vin kan bytas ut mot vatten.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag