Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

Fikon- och whiskymarmelad med whiskyädel

40 min Buffé Efterrätt
Fikon i gott sällskap! Gott till ostbrickan, plockmaten eller buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fikon--och-whiskymarmelad-med-whiskyadel/

Gör så här

  • Häll kokande vatten över fikonen och låt dem stå ca 30 min. Häll av vattnet och tärna fikonen fint.
  • Lägg fikon med vin, whisky, socker och nejlikor i en kastrull. Låt sjuda utan lock 5-10 min. Smaka ev av med mer whisky.
  • Låt marmeladen kallna.
  • Rosta pinjenötterna i en torr, varm stekpanna.
  • Servera bitar av osten på brödet med fikonmarmelad och pinjekärnor.
  • Garnera gärna med färska fikon.
Klart!

Vin kan bytas ut mot vatten.

Ingredienser

Torkade fikon
150 g
Torrt vitt vin
1 dl
Whisky
1 msk
Strösocker
1 msk
Hela kryddnejlikor
5
Pinjenötter
2 msk
140 g
Rågbröd
4 skivor