Fikon- och valnötscoulis

15 min Buffé
Fikon- och valnötscoulis

Vår coulis är inte en slät, tjock sås utan har saftiga bitar av torkade fikon och russin. Extra god blir den med rostade valnötter i och serverad till goda ostar.

Ingredienser

Torkade fikon
100 g
Portvin
1 dl
Honung
2 msk
Rårörsocker
½ dl
Ljusa russin
½ dl
Färska fikon i klyftor
4
Rostade valnötter
1 dl
Salt
1 krm

Gör så här

  • Skär de torkade fikonen i 1 cm stora bitar.
  • Häll vin, honung och råsocker i en kastrull och värm tills sockret smälter.
  • Lägg i russin och de torkade fikonen, låt koka 4-5 min. Tillsätt de klyftade fikonen mot slutet av kokningen.
  • Vänd ner rostade valnötter och salt och låt koka ytterligare ca 1 min. Låt kallna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/fikon--och-valnotscoulis/