Fikon- och valnötscoulis
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Tillbehör
•
Vår coulis är inte en slät, tjock sås utan har saftiga bitar av torkade fikon och russin. Extra god blir den med rostade valnötter i och serverad till goda ostar.
Ingredienser
|
Torkade fikon
|
100 g |
|---|---|
|
Portvin
|
1 dl |
|
Honung
|
2 msk |
|
Rårörsocker
|
½ dl |
|
Ljusa russin
|
½ dl |
|
Färska fikon i klyftor
|
4 |
|
Rostade valnötter
|
1 dl |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
315 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g |
| Protein: | 4,1 % | 3,2 g |
| Fett: | 26,4 % | 9,4 g |
| Kolhydrater: | 60,4 % | 46,7 g |