Fikon- och valnötscoulis
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Tillbehör
•

Vår coulis är inte en slät, tjock sås utan har saftiga bitar av torkade fikon och russin. Extra god blir den med rostade valnötter i och serverad till goda ostar.
Ingredienser
Torkade fikon
|
100 g |
---|---|
Portvin
|
1 dl |
Honung
|
2 msk |
Rårörsocker
|
½ dl |
Ljusa russin
|
½ dl |
Färska fikon i klyftor
|
4 |
Rostade valnötter
|
1 dl |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
315 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,4 g |
Protein: | 4,1 % | 3,2 g |
Fett: | 26,4 % | 9,4 g |
Kolhydrater: | 60,4 % | 46,7 g |

