Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Betyg

(9 st)

Ugnsbakade fikon med kryddig honung är ett lyxigt tillbehör till en god ost. Vackra pumpakärnor och lite flingsalt på toppen blir pricken över i.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 fikon
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk honung
  • ½ krm malen kanel
  • apelsiner
  • 1 tsk blad från färsk timjan
  • 2 msk pumpakärnor
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär ett kryss i fikonen men inte helt igenom. Ställ dem på ett ugnssäkert fat. Lägg en klick smör i varje fikon. Rör ihop honung, kanel, apelsinskal och timjan. Ringla det över fikonen. Toppa med pumpakärnor och lite flingsalt. Baka dem i mitten av ugnen 8–10 min och låt svalna.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem