Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Ugnsbakade fikon med kryddig honung är ett lyxigt tillbehör till en god ost. Vackra pumpakärnor och lite flingsalt på toppen blir pricken över i.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 färska fikon
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 msk honung
  • ½ krm malen kanel
  • apelsin
  • 1 tsk blad från färsk timjan
  • 2 msk pumpakärnor
  • flingsalt

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skär ett kryss i fikonen men inte helt igenom. Ställ dem på ett ugnssäkert fat. Lägg en klick smör i varje fikon. Rör ihop honung, kanel, apelsinskal och timjan. Ringla det över fikonen. Toppa med pumpakärnor och lite flingsalt. Baka dem i mitten av ugnen 8–10 min och låt svalna.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag