Festlig ansjovisfisk

Festlig ansjovisfisk

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(80 st)

En lättlagad lite festligare torskrätt där allt görs i ugnen. Ansjovis ger extra god sälta och lyfter smakerna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej
  • 50 g ansjovisfilé
  • ¾ tsk salt
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 msk ströbröd
  • 2 tomater
  • 1 knippe färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över ansjovisspadet och grädden, strö över ströbrödet. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min. Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några minuter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem