Festlig ansjovisfisk

Festlig ansjovisfisk

40 min Huvudrätt
En lättlagad lite festligare torskrätt där allt görs i ugnen. Ansjovis ger extra god sälta och lyfter smakerna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/festlig-ansjovisfisk/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken.
  • Salta och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  • Häll över ansjovisspadet och grädden. Strö över ströbrödet.
  • Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min.
  • Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några min.
Klart!

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Ansjovisfilé
50 g
Salt
¾ tsk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Ströbröd
1 msk
Tomater
2
Färsk dill
1 knippe