Falukorvskebab
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Falukorvskebab är ett roligt, annorlunda och framförallt supergott sätt att tillaga falukorv på. Tänk på att steka falukorven länge för att få till den sådär extra krispig. Smaksätt med egengjord kebabkrydda och ät tillsammans med färska grönsaker, pitabröd och såklart vår populära kebabsås!
Ingredienser
Falukorvskebab:
Falukorv
|
550 g |
---|---|
2 msk | |
Salt och svartpeppar
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
---|---|
Paprikapulver
|
½ msk |
Vitlökspulver
|
1 tsk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Chilipulver
|
½ tsk |
Kebabsås:
2 dl | |
Majonnäs
|
1 dl |
Srirachasås
|
1 msk |
Vitlöksklyfta
|
½ |
Kolsyrad apelsindryck, t ex Fanta
|
½ dl |
Kebabkrydda
|
2 tsk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Salt och svartpeppar
|
Till severing:
Bröd, pita eller liba
|
4 |
---|---|
Isbergssallad, strimlat
|
½ huvud |
Rödlök, skivad
|
1 |
Cocktailtomater, skivade
|
250 g |
Feferoni
|
8 |
Gurka, skivad
|
½ |
150 g | |
Gröna oliver
|
|
Stark salsasås
|
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port exkl. tillbehör
Energi:
662 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 10 g |
Fett: | 63 g |

