Falukorvskebab

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Falukorvskebab

Falukorvskebab är ett roligt, annorlunda och framförallt supergott sätt att tillaga falukorv på. Tänk på att steka falukorven länge för att få till den sådär extra krispig. Smaksätt med egengjord kebabkrydda och ät tillsammans med färska grönsaker, pitabröd och såklart vår populära kebabsås!

Ingredienser

Falukorvskebab:

Falukorv
550 g
2 msk
Salt och svartpeppar
Malen spiskummin
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Vitlökspulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Chilipulver
½ tsk

Kebabsås:

2 dl
Majonnäs
1 dl
Srirachasås
1 msk
Vitlöksklyfta
½
Kolsyrad apelsindryck, t ex Fanta
½ dl
Kebabkrydda
2 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Salt och svartpeppar

Till severing:

Bröd, pita eller liba
4
Isbergssallad, strimlat
½ huvud
Rödlök, skivad
1
Cocktailtomater, skivade
250 g
Feferoni
8
Gurka, skivad
½
150 g
Gröna oliver
Stark salsasås
2 dl

Gör så här

  • Börja med kebabsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  • Förbered de grönsaker och tillbehör du önskar till servering. Blanda ihop alla torra kryddor till kebabkryddan.
  • Hyvla långa remsor på längden av falukorven med en osthyvel.
  • Värm upp en stekpanna med smör & rapsolja. Stek falukorven gyllene och krispig.
  • Strö på kebabkryddan och smaka av med salt och svartpeppar. Stek i ytterligare 2 min.
  • Servera din falukorvskebab tillsammans med kebabsåsen och dina val av tillbehör.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl. tillbehör

Energi:

662 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 63 g
https://www.arla.se/recept/falukorvskebab/