Falukorv i ugn

35 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Falukorv i ugn

En riktig vardagsfavorit som alltid går hem! Klassisk falukorv i ugn med senap, ost och tomater blir både smakrik och lättlagad. Serveras med fluffigt potatismos och en fräsch sallad – en komplett middag för hela familjen.

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Falukorv
400 g
Senap
½ dl
2 dl
Körsbärstomater
250 g
Hackad färsk körvel
½ dl

Potatismos:

Potatis
1 kg
2½ dl
25 g
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm

Sallad:

Röd paprika
1
Gurka
1
Cocktailtomater
250 g
Rucola
70 g
Vinäger
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär skåror i falukorven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en ugnssäker form. Klicka ca 1 tsk senap i varje skåra.
  • Strö osten över korven, dela tomaterna på hälften och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.

Potatismos:

  • Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull 10-15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt.

Sallad:

  • Skär paprika och gurka i små bitar, halvera tomaterna. Blanda grönsaker och spenat i en salladsskål. Ringla över vinäger.
  • Strö persilja över falukorven. Servera med potatismos och sallad
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

670 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,7 g
Protein: 15,4 % 25,4 g
Fett: 49,7 % 37,6 g
Kolhydrater: 34,9 % 57,6 g
https://www.arla.se/recept/falukorv-i-ugn/