Chapati

Chapati

Chapati är ett lättlagat indiskt tunnbröd. Bröden behöver inte jäsa, så de går snabbt att laga. Kavla ut till tunna rundlar och stek bröden i en het stekpanna med lite smör. Underbart gott att servera till olika indiska rätter, så som Daal, Palak Paneer och Chicken Tikka Masala.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chapati/

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Täck bunken med plast och låt degen vila ca 30 min.
  • Dela degen i 8 delar. Kavla ut till tunna runda bröd på mjölad bänk.
  • Hetta upp en stekpanna och stek bröden i smör 1-2 min på varje sida, tills de fått fin färg.
Klart!
Energi:

196 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Vetemjöl
3½ dl
Salt
½ tsk
Olja
2 tsk
Ljummet vatten
1½ dl
ca 100 g