Enkla mandelkakor

30 min Fika
Frysbar
Enkla mandelkakor

Här får du snabbt något litet och gott! Enkla mandelkakor stillar sötsuget när det sätter in. Mandelmassa smaksatt med mortlade kardemummakärnor. Toppade med fina pinjenötter och florsocker.

Ingredienser

Äggvita
1
Mandelmassa
400 g
50 g
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk
Pinjenötter
1 dl
Florsocker, till garnering

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum. Grovriv mandelmassan. Blanda mandelmassan med smör, kardemumma och äggvita.
  • Klicka ut ca 18 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje klick till en boll, tryck till lite och lägg på nötter.
  • Grädda i mitten av ugnen 20–25 min, låt svalna. Sikta över rikligt med florsocker.
Klart!

Testa att göra dem dubbla med kola eller nötkräm emellan.

Näringsvärden, per styck

Energi:

148 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/enkla-mandelkakor/