Elotes
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Brunch
Förrätt
Huvudrätt
Tillbehör
•
Det blir svårt att äta majs på annat sätt när du väl provat detta recept. Förenkla genom att använda förkokt majs och stek i panna om du inte grillar.
Ingredienser
|
Majskolvar
|
4 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
| 150 g | |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Lime, rivet skal
|
1 |
| 50 g | |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta ut de färska majskolvarna mot förkokta.
Näringsvärden, per port
Energi:
591 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 11,8 % | 17,2 g |
| Fett: | 48,5 % | 32,4 g |
| Kolhydrater: | 39,7 % | 57,8 g |
Video
Elotes och lobster roll – Torbjörn brottas med en hummer
Torbjörn Averås Skorup har bjudit in Khadija Mahamud för att utmana henne i att tillaga något utifrån en Mysterybox.