Elotes

40 min
Arbetstid: 40 min
Brunch Förrätt Huvudrätt Tillbehör
Elotes

Det blir svårt att äta majs på annat sätt när du väl provat detta recept. Förenkla genom att använda förkokt majs och stek i panna om du inte grillar.

Ingredienser

Majskolvar
4
1 dl
Vitlöksklyfta, pressad
1
150 g
Chili flakes
½ tsk
Lime, rivet skal
1
50 g
Salt

Gör så här

  • Koka majkolvar mjuka 8-10 min.
  • Rör ihop smetana och vitlök. Riv eller smula osten fint och lägg i en skål, blanda med chili flakes och limeskal.
  • Smält smöret. Pensla majskolvarna med smör och salta runtom. Grilla eller stek majskolvarna 3-4 min tills de fått fin färg.
  • Bred på eller rulla dem i smetana och strö över ost. Servera genast.
Markera receptet som tillagat

Det går bra att byta ut de färska majskolvarna mot förkokta.

Näringsvärden, per port

Energi:

591 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,4 g
Protein: 11,8 % 17,2 g
Fett: 48,5 % 32,4 g
Kolhydrater: 39,7 % 57,8 g
Video Elotes och lobster roll – Torbjörn brottas med en hummer

Torbjörn Averås Skorup har bjudit in Khadija Mahamud för att utmana henne i att tillaga något utifrån en Mysterybox.

https://www.arla.se/recept/elotes/