Dubai cheesecake
4 tim
•
Arbetstid: 30 min
Dessert
•
Har du hört talas om Dubai-choklad? Det är mjölkchoklad fylld med len pistagekräm och krispig, rostad kadayif – fina, spröda trådar av filodeg. Här får du receptet på en festlig cheesecake inspirerad av den lyxiga Dubai-chokladbaren. En krispig botten med kadayif och pistage, färsostkräm smaksatt med citron och vanilj, och ett vackert mönstrat lager av mjölkchokladganache på toppen.
Nytt
Ingredienser
Kadayifbotten:
|
Kadayifdeg
|
200 g |
|---|---|
| 25 g | |
|
Kräm på pistagenötter
|
3 msk |
|
Tahini
|
2 msk |
Ostfyllning:
| 450 g | |
| 1½ dl | |
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
|
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Chokladganache:
|
Mjölkchoklad
|
150 g |
|---|---|
| 1 dl |
|
Kräm av pistagenötter
|
2 msk |
|---|---|
|
Hackade pistagenötter
|
½ dl |
Gör så här
Kadayifbotten:
Ostfyllning:
Chokladganache:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
385 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 6,4 % | 6,1 g |
| Fett: | 65,8 % | 28,6 g |
| Kolhydrater: | 27,8 % | 26,3 g |