Citroncheesecake - Recept | Arla
Citroncheesecake

Citroncheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Botten:

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Botten:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mixa kexen.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.

Fyllning:

  1. Vispa färskost, socker, vaniljsocker, mjöl och 2 dl gräddfil fluffigt. Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronsaft och skal.
  2. Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna.
  3. Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt. Toppa med lemoncurd och resten av gräddfilen.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa: