Citroncheesecake

Citroncheesecake

2 tim
Efterrätt
Går att frysa
Detta är en len cheesecake med frisk smak av citron. Botten består av digestive och smör, och fyllningen av färskost och citron. Toppad med gräddfil och lemoncurd. Servera gärna denna cheesecake till påsk!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citroncheesecake/

Gör så här

Botten:
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mixa kexen.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.
Fyllning:
  • Vispa färskost, socker, vaniljsocker, mjöl och 2 dl gräddfil fluffigt. Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronsaft och skal.
  • Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna.
  • Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt. Toppa med lemoncurd och resten av gräddfilen.
Klart!
Energi:

400 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Botten:
Digestivekex
15
75 g
Fyllning:
750 g
Strösocker
2½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Vetemjöl
1 msk
3 dl
Ägg
3
Äggula
1
Citron
cest och saft av 1
Lemon curd
1 dl