
Drumsticks med ingefära och chili
Drumsticks med het och god kryddblandning. Med lite smörpapper och en bit snöre gör du dessa drumsticks till ätvänliga, kladdfria paket.
Ingredienser
Antal portioner
- 8 kycklingben
Kryddblandning:
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- ½ tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- rivet skal av 1 lime
- 1 tsk malen ingefära
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk chili flakes
Ingefära & chilisås:
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
- 2 msk sweet chilisås
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 1 tsk japansk soja
- 1 pressad vitlöksklyfta
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop kryddblandningen. Lägg kycklingbenen på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med kryddblandningen. Stek i mitten av ugnen 30–35 min. Blanda ingredienserna till såsen. Servera kyckling och sås med grönsaker, t ex körsbärstomater, paprika eller morötter.
Näringsvärden, per port
- Energi: 395 kcal
- Protein: 29 g
- Kolhydrater: 8 g
- Fett: 27 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2 2014