Dragonsås
10 min
Tillbehör
•
En lättlagad dragonsås smaksatt med dijonsenap. Den tar ca 5 minuter att göra och passar alldeles utmärkt att servera till stekt kyckling, lax och pastarätter. Även utmärkt att blanda med kokt potatis som du fått över, då får du en lättlagad och smakrik potatissallad. Dragonsåsen är god att servera båda varm och kall.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 2 dl | |
| 2 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
½ tärning |
|
Torkad dragon
|
1 - 2 tsk |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
324 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 3,1 % | 2,5 g |
| Fett: | 93,4 % | 34,2 g |
| Kolhydrater: | 3,5 % | 2,8 g |