Dinkelcookies med blåbär

1 tim 45 min Fika Mellanmål
Frysbar
Dinkelcookies med blåbär

Cookies med sesamfrön som sötats med honung. Spröda och goda kakor med mjukt sega blåbär att ta med att äta efter träning eller som mellanmål.

Ingredienser

Siktat dinkelmjöl
2½ dl
Sesamfrön
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
100 g
Honung
½ dl
Torkade blåbär
70 g

Gör så här

  • Mixa mjöl, sesamfrön, vaniljsocker och smör till smulor. Tillsätt honung och mixa ihop till en boll.
  • Ta upp på mjölad bänk och knåda snabbt in blåbären. Forma till en rulle, ca 15 cm.
  • Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl 1 tim.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär degen i ca 1 cm breda skivor. Forma dem runda och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt svalna på plåten.
Klart!

Näringsvärden, per per st

Energi:

125 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/dinkelcookies-med-blabar/