Dinkel med saffran

Dinkel med saffran

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Underbart god sallad med dinkel som ger härligt tuggmotstånd. Valnötter, fikon, päron och saffran ger dinkeln karaktär.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl dinkel hel eller matvete
  • 2 päron
  • 4 torkade fikon
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 pkt saffran à 0,5
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • salt och peppar

Ostsås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka vetekornen i buljong enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop såsen. Skär päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Skär fikonen i bitar. Fräs frukt och nötter i smör-&rapsolja i en stekpanna. Häll av buljongen och rör i saffran, fruktblandning och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera med såsen.®®

Näringsvärden, per port

  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag