Dan dan-nudlar

Dan dan-nudlar

35 min Huvudrätt Lunch
Dan dan-nudlar, även kända som Dan Dan Noodles, är en nudelrätt med ursprung i Sichuan-provinsen i Kina. Nykokta äggudlar blandas med en krämig dressing smaksatt med jordnötssmör, lime och ingefära. De toppas sedan med krispig färs, hackade jordnötter och koriander.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dan-dan-nudlar/

Gör så här

  • Börja med dressingen. Rosta sichuanpepparn i en torr stekpanna. Mortla den sedan och lägg i en salladsskål. Rör ner resterande ingredienser. Ställ åt sidan.
  • Stek färsen med finriven vitlök i smör-&rapsolja tills färsen fått fin färg. Tillsätt hoisinsås, soja, ingefära och svartpeppar. Strimla salladslöken och vänd ner i färsen.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ta upp 1 dl av kokvattnet precis innan du häller av nudlarna.
  • Blanda ner vattnet i dressingen i salladsskålen. Vänd även ner nykokta nudlar och spenat i dressingen.
  • Fördela nudlarna i fyra skålar. Toppa dan dan-nudlar med färs, jordnötter, koriander, chili och limeklyftor.
Klart!
Energi:

987 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 87 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Dressing:
Mortlad sichuanpeppar
2 tsk
Jordnötssmör
4 msk
Japansk soja
4 msk
Fisksås
2 msk
Sesamolja
2 msk
Lime, finrivet skal och saft
2
Finriven färsk ingefära
2 msk
Färsk röd chili
1
Strösocker
1 msk
Färs:
Fläskfärs
400 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Hoisinsås
2 msk
Japansk soja
2 msk
Nymalen svartpeppar
1 tsk
Finriven färsk ingefära
2 msk
Salladslök
1 knippe
Till servering:
Äggnudlar
400 g
Bladspenat
150 g
Grovhackade salta jordnötter
1 dl
Färsk koriander
1 kruka
Färsk röd chili, skivad
1
Lime, i klyftor
1