Dan dan-nudlar
35 min
Huvudrätt
Lunch
•
Dan dan-nudlar, även kända som Dan Dan Noodles, är en nudelrätt med ursprung i Sichuan-provinsen i Kina. Nykokta äggudlar blandas med en krämig dressing smaksatt med jordnötssmör, lime och ingefära. De toppas sedan med krispig färs, hackade jordnötter och koriander.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
987 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 44 g |
Kolhydrater: | 87 g |
Fett: | 52 g |
Ingredienser
Dressing:
Mortlad sichuanpeppar
|
2 tsk |
---|---|
Jordnötssmör
|
4 msk |
Japansk soja
|
4 msk |
Fisksås
|
2 msk |
Sesamolja
|
2 msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
2 |
Finriven färsk ingefära
|
2 msk |
Färsk röd chili
|
1 |
Strösocker
|
1 msk |
Färs:
Fläskfärs
|
400 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Hoisinsås
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Nymalen svartpeppar
|
1 tsk |
Finriven färsk ingefära
|
2 msk |
Salladslök
|
1 knippe |
Till servering:
Äggnudlar
|
400 g |
---|---|
Bladspenat
|
150 g |
Grovhackade salta jordnötter
|
1 dl |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Färsk röd chili, skivad
|
1 |
Lime, i klyftor
|
1 |