Dan dan-nudlar

Dan dan-nudlar

35 min Huvudrätt Lunch
Dan dan-nudlar, även kända som Dan Dan Noodles, är en nudelrätt med ursprung i Sichuan-provinsen i Kina. Nykokta äggudlar blandas med en krämig dressing smaksatt med jordnötssmör, lime och ingefära. De toppas sedan med krispig färs, hackade jordnötter och koriander.
https://www.arla.se/recept/dan-dan-nudlar/

Gör så här

  • Börja med dressingen. Rosta sichuanpepparn i en torr stekpanna. Mortla den sedan och lägg i en salladsskål. Rör ner resterande ingredienser. Ställ åt sidan.
  • Stek färsen med finriven vitlök i smör-&rapsolja tills färsen fått fin färg. Tillsätt hoisinsås, soja, ingefära och svartpeppar. Strimla salladslöken och vänd ner i färsen.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ta upp 1 dl av kokvattnet precis innan du häller av nudlarna.
  • Blanda ner vattnet i dressingen i salladsskålen. Vänd även ner nykokta nudlar och spenat i dressingen.
  • Fördela nudlarna i fyra skålar. Toppa dan dan-nudlar med färs, jordnötter, koriander, chili och limeklyftor.
Klart!
Energi:

987 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 87 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Dressing:
Mortlad sichuanpeppar
2 tsk
Jordnötssmör
4 msk
Japansk soja
4 msk
Fisksås
2 msk
Sesamolja
2 msk
Lime, finrivet skal och saft
2
Finriven färsk ingefära
2 msk
Färsk röd chili
1
Strösocker
1 msk
Färs:
Fläskfärs
400 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Hoisinsås
2 msk
Japansk soja
2 msk
Nymalen svartpeppar
1 tsk
Finriven färsk ingefära
2 msk
Salladslök
1 knippe
Till servering:
Äggnudlar
400 g
Bladspenat
150 g
Grovhackade salta jordnötter
1 dl
Färsk koriander
1 kruka
Färsk röd chili, skivad
1
Lime, i klyftor
1