Dal Makhani

Dal Makhani

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

30 min

Populär indisk gryta som rundas av med en klick smör – makhani på hindi. Det här är en snabblagad variant gjord på röda linser. Servera med ris och gärna en klick yoghurt och mango chutney.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 grön chilipeppar
  • 25 g färsk ingefära
  • 2 msk tomatpuré
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl röda linser
  • 1 kanelstång
  • ½ tsk salt

Till servering:

Citronris:

Gör så här

Gör så här

Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chili och riv ingefära fint. Fräs vitlök, chili, tomatpuré och ingefära, även juicen från rivningen, i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt linser, kanelstång, salt och 7 dl vatten. Koka ca 15 min tills linserna är mjuka. Garnera med koriander. Servera med yoghurt, mango chutney och ev kokoschips.

Citronris:

Skölj riset. Koka upp mjölk, fond och gurkmeja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner citronsaft och skal. Krydda ev med salt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 850 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 103 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa: