Dadel- och chokladglasspinnar

3 tim 20 min Efterrätt
Dadel- och chokladglasspinnar

Doppa glassarna i smält, mörk choklad för extra smarrighet. Pudra sedan över lite kakao och ringla över lite smält choklad för snygg effekt!

Ingredienser

2 dl
Dadlar, urkärnade
6
Banan, gärna brun
1
Kakao
2 msk
Honung
2 msk

Gör så här

  • Mixa alla ingredienser.
  • Fördela i 4 pinnglassformar eller i en större form.
  • Frys i minst 3 timmar.
Klart!

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Näringsvärden

Energi:

166 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/dadel--och-chokladglasspinnar/