Crostini med sparris och prosciutto
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
•
Smakfulla crostini i två varianter, prosciutto med fikon och balsamicokräm och ljuvlig citronmarinerad sparris. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
| 1 dl | |
|
Crostini
|
12 |
|
Prosciutto
|
2 skivor |
|
Färska fikon i klyftor
|
1 |
|
Crema di balsamico
|
½ msk |
|
Färsk grön sparris
|
4 |
|
Liten citron, finrivet skal och saft
|
½ |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Färska örter
|
|
|
Flingsalt
|
|
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
137 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 13,3 % | 4,5 g |
| Fett: | 19,3 % | 3 g |
| Kolhydrater: | 67,4 % | 22,8 g |