Crostini med krämig vitost och fikonkompott

Crostini med krämig vitost och fikonkompott

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

15 min

Små snittar med söta fikon, salt ost och rostade nötter är lika gott till fördrinken som till glöggen. En skvätt rom eller apelsinlikör ger kompotten extra smak men det går självklart bra utan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Fikonkompott:

  • 200 g torkade fikon
  • 1 msk rårörsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk rom eller apelsinlikör

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär fikonen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Häll på vatten och rom och koka ca 5 min. Rör om då och då. Låt svalna. Bre krämig vitost på varje crostini. Toppa med hälften av fikonkompotten och servera resten i en skål bredvid. Garnera med valnötter och ringla över lite honung.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag