Crostini med ansjovis

Crostini med ansjovis

25 min
Förrätt
Crostini är enkla tilltugg till drinken! Mixa ansjovis och färkost, krydda och bred på ugnsrostad baguette - snabbt och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crostini-med-ansjovis/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär baguetterna i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Salta och peppra.
  • Rosta brödskivorna i mitten av ugnen tills de är gyllenbruna, 6-7 min.
  • Häll av ansjovisen och spara spadet. Mixa ansjovis och kvarg.
  • Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar.
  • Vänd i gräslök och fördela ansjoviskrämen på brödskivorna. Garnera med fint skuren gräslök.
Klart!

Ingredienser

Mini baguetter
2
Olivolja
2 msk
Salt och peppar
Ansjoviskräm:
Ansjovisfilé à ca 50 g
1 burk
250 g
Salt och peppar
Finskuren färsk gräslök
3 msk