Couscoussallad
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Fantastisk couscoussallad med sommarens primörer i en matig sallad med sparris, pinjenötter och frisk citrondressing.
Ingredienser
|
Couscous
|
2½ dl |
|---|---|
|
Grönsaksbuljong
|
2 dl |
|
Färsk grön sparris
|
250 g |
|
Färsk haricots verts
|
100 g |
|
Salladslökar
|
4 |
|
Rädisor
|
1 knippe |
|
Rostade pinjenötter
|
1 dl |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2½ dl |
Citrusvinägrett:
|
Kallpressad olivolja
|
3 msk |
|---|---|
|
Citron
|
saft av 1 |
|
Flytande honung
|
2 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Yoghurten kan smaksättas med finrivet citronskal från citronen man använder till dressingen, lite salt och peppar.
Näringsvärden, per port
Energi:
499 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,6 g |
| Protein: | 11,1 % | 13,6 g |
| Fett: | 49,4 % | 27,9 g |
| Kolhydrater: | 39,5 % | 48,6 g |