Cornflakespanerad kyckling med grönsallad

Cornflakespanerad kyckling med grönsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(54 st)

En knaprig panering gör kycklingen extra populär. Servera med syrlig och lätt grönsallad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 kycklingben
  • 3 dl cornflakes
  • 1 dl Kvibille® cheddar riven Riven ost Cheddar 32%
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 stort ägg

Grönsallad:

  • 1 huvud romansallad
  • ½ gurkor
  • 1 dl pumpakärnor, gärna rostade

Dressing:

  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk Arla® mild yoghurt naturell
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ pressad vitlöksklyftor

Gör så här

Gör så här

Cornflakespanerad kyckling:

Sätt ugnen på 175°. Krossa cornflakes och blanda med riven ost, rosmarin och ½ tsk salt. Blanda majsmjöl, peppar och resten av saltet. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i cornflakesblandningen. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.

Grönsallad:

Plocka salladen i grova bitar. Skala gurkan, dela den och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering. Servera kycklingen med salladen och ett gott bröd.

Näringsvärden, per port inkl sallad och bröd

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa: