Cornflakespanerad kyckling med grönsallad

Cornflakespanerad kyckling med grönsallad

50 min Huvudrätt
En knaprig panering gör kycklingen extra populär. Servera med syrlig och lätt grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cornflakespanerad-kyckling-med-gronsallad/

Gör så här

Cornflakespanerad kyckling:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Krossa cornflakes och blanda med riven ost, rosmarin och ½ tsk salt. Blanda majsmjöl, peppar och resten av saltet. Vispa upp ägget.
  • Vänd kycklingen i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i cornflakesblandningen.
  • Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 50 min.
Grönsallad:
  • Plocka salladen i grova bitar.
  • Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan.
  • Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering.
  • Servera kycklingen med salladen och ett gott bröd.
Klart!
Energi:

585 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Kycklingben
8
Cornflakes
3 dl
1 dl
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Salt
1½ tsk
Majsmjöl
1 dl
Svartpeppar
2 krm
Stort ägg
1
Grönsallad:
Romansallad
1 huvud
Gurka
½
Pumpakärnor, gärna rostade
1 dl
Dressing:
Dijonsenap
1 tsk
2 msk
Olivolja
1 msk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
½