Cornflakeskakor
1 tim
•
Arbetstid: 15 min
Brunch
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Cornflakeskakor mättar sötsuget när det sätter in. Krispiga, söta och oemotståndliga! Dessutom är de riktigt enkla att få till. Mörk choklad, smör och cornflakes smält samman för att sedan toppas med len mjölkchoklad, krispiga pistagenötter och rostad kokos. Mums!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 100 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Ljus sirap
|
½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Kakao
|
2 msk |
|
Mörk choklad
|
50 g |
|
Cornflakes eller rice kripies
|
7 dl |
|
Salt
|
1 krm |
Topping:
|
Mjölkchoklad
|
100 g |
|---|---|
|
Rostade pistagenötter
|
½ dl |
|
Rostade kokosflingor
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
205 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 4,6 % | 2,3 g |
| Fett: | 49,6 % | 11,5 g |
| Kolhydrater: | 45,8 % | 23,1 g |