Confiterad lax med picklad gurka

Confiterad lax med picklad gurka

Betyg

(11 st)

En modern variant av bakad lax. Den picklade gurkan och färska chilin ger en härlig smakbalans.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bufféportioner

Picklad gurka:

  • 1 gurka
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili
  • 1 dl sesamfrön
  • ev färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Skär bort skinnet på laxen och dela i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och salta. Klicka smöret över laxen, täck med plastfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min tills laxen har en innertemperatur på ca 50°. Vispa ihop ättiksprit, socker och salt i en bunke. Skala och kärna ur gurkan. Tärna den i små bitar och lägg i lagen. Dela och kärna ur chilin. Finhacka den och tillsätt till gurkan. Låt stå ca 15 min innan servering. Ta upp laxen, vänd den i sesamfrön och lägg på ett fat. Toppa med picklad gurka och garnera ev med mynta.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem