Confiterad lax med picklad gurka

Confiterad lax med picklad gurka

En modern variant på inkokt lax. Den picklade gurkan och färska chilin ger en härlig smakbalans.
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Confiterad lax med picklad gurka

En modern variant på inkokt lax. Den picklade gurkan och färska chilin ger en härlig smakbalans.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 12 bufféportioner

Picklad gurka:

  • 1 gurka
  • 1/2 dl ättiksprit 12%
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili
  • 1 dl sesamfrön
  • ev färsk mynta

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Skär bort skinnet på laxen och dela i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och salta. Klicka smöret över laxen, täck med plastfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min tills laxen har en innertemperatur på ca 50°. Vispa ihop ättiksprit, socker och salt i en bunke. Skala och kärna ur gurkan. Tärna den i små bitar och lägg i lagen. Dela och kärna ur chilin. Finhacka den och tillsätt till gurkan. Låt stå ca 15 min innan servering. Ta upp laxen, vänd den i sesamfrön och lägg på ett fat. Toppa med picklad gurka och garnera ev med mynta.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 32 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.