Coleslaw med selleri och äpple

1 tim 30 min Lunch
Coleslaw med selleri och äpple

Selleri och äpple ger smak och konsistens till denna slaw. Lättlagad lunch tillsammans med varmrökt lax eller korv och ett gott bröd.

Ingredienser

Vitkål
300 g
Gul lök
½
Blekselleri
1 stjälk
Syrligt grönt äpple
1
1 dl
Majonnäs
½ dl
Vinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Koka upp rikligt med vatten i en kastrull.
  • Strimla kålen riktigt tunt. Skala och finhacka löken.
  • Lägg kål och lök i ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Låt rinna av, kallna och krama ur.
  • Skiva sellerin. Tärna äpplet fint.
  • Rör ihop alla ingredienser. Låt stå i kyl minst 1 tim.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

165 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/coleslaw-med-selleri-och-apple/