Coleslaw med apelsin

1 tim 20 min
Coleslaw med apelsin

Krispig, krämig coleslaw på tunt skivat kål med en dressing gjord på majonnäs och gräddfil som smakar av apelsin. Toppa din färdiga coleslaw med ruccolablad.

Ingredienser

Vitkål
200 g
Rödkål
200 g
Savoykål
200 g
Rucola
20 g

Apelsindressing:

Majonnäs
1 dl
1 dl
Konc konc apelsinjuice
2 msk
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Börja med att blanda alla ingredienser till apelsindressingen.
  • Skiva kålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda kålen med dressingen.
  • Låt salladen stå kallt minst 1 tim innan servering.
  • Toppa med rucola.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

280 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/coleslaw-med-apelsin/