Citrussallad med fänkål och ädelostmousse

Citrussallad med fänkål och ädelostmousse

30 min Förrätt
Frisk citrussallad med lakritsdoftande fänkål. Ta en sked och gör ägg av ädelostmousse som du lägger på citrussalladen. Toppa med lite färsk timjan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citrussallad-med-fankal-och-adelostmousse/

Gör så här

  • Mosa ädelost och crème fraiche i en skål med en gaffel.
  • Skär bort skalet på apelsiner och grapefrukt med en kniv. Skär frukten i skivor.
  • Skär fänkålen i tunna skivor på längden och pensla med lite av oljan. Stek den i en stekpanna tills den fått fin färg.
  • Rör ihop den resterande oljan med vinäger, salt och peppar.
  • Fördela frukten och fänkålen på tallrikar.
  • Forma ”ägg” av ädelostmoussen med hjälp av en sked doppad i kallt vatten och lägg på salladen.
  • Droppa över dressingen och strö över timjan.
Klart!

Ingredienser

Apelsiner
2
Blodgrape
1
Fänkål
200 g
Olivolja
2 msk
Balsamvinäger
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Färsk timjan