Citrus- och rödkålssallad med valnötter och vitost
25 min
Buffé
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En riktig fräsch och vacker citrussallad. Gör en stor laddning och servera t ex på julbordet om ni är många - för det kommer garanterat att gå åt!
Ingredienser
Rödkål
|
200 g |
---|---|
Valnöt
|
50 g |
Apelsiner
|
2 |
Babyspenat
|
65 g |
150 g | |
Torkade tranbär
|
1 dl |
Dressing:
Citron, pressad saft
|
1 |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Valnötterna kan bytas mot t ex solros- eller pumpafrön. För en asiatisk touch, byt till rostade sesamfrön.
Näringsvärden, per port
Energi:
209 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,1 g |
Protein: | 13,8 % | 7,1 g |
Fett: | 64,3 % | 15,2 g |
Kolhydrater: | 21,9 % | 11,3 g |

