Citrontarte med honung
2 tim
Dessert
Frysbar
•
En festlig dessert med frasigt skal, len fyllning och knäckig topp. Med honung och citron får pajen mjuk sötma och pigg citruston, perfekt till färska bär och lättvispad grädde.
Ingredienser
Deg:
| 150 g | |
|
Vaniljstång
|
½ |
|
Vetemjöl
|
5 dl |
|
Florsocker
|
2½ dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Äggulor
|
4 |
|
Vatten
|
½ msk |
|
Ägg till pensling
|
1 |
Fyllning:
|
Citroner
|
5 |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Mörk honung, gärna kastanjehonung
|
200 g |
|
Ägg
|
9 |
|
Äggula
|
1 |
|
Vaniljstång
|
½ |
Servering:
|
Florsocker
|
2 msk |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Blandade färska bär
|
150 g |
Gör så här
Deg:
Fyllning:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
666 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,7 g |
| Protein: | 6,3 % | 10,4 g |
| Fett: | 49,6 % | 37,3 g |
| Kolhydrater: | 44,1 % | 72,3 g |