Citronsockerkaka

1 tim
Arbetstid: 20 min
Fika
Frysbar
Citronsockerkaka

Nybakad sockerkaka är alltid poppis och går att variera i det oändliga. Här får klassikern mycket smak av citron, syrad grädde och en skvätt rom.

Ingredienser

75 g
1 dl
Ägg
2
Strösocker
3½ dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Citron, rivet skal
1
Mörk rom
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1½ liter.
  • Smält smöret. Rör ner den syrade grädden i smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  • Blanda mjöl, bakpulver och rivet citronskal och vänd ner i bunken.
  • Tillsätt sist smörblandningen och rom i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per skiva

Energi:

302 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per skiva
Fiber: - 1,4 g
Protein: 4,3 % 3,2 g
Fett: 31,1 % 10,6 g
Kolhydrater: 62,2 % 46,2 g
https://www.arla.se/recept/citronsockerkaka/