Citronrisotto med rostad parmaskinka
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Vardagslyx eller helgmat. Krämig citronrisotto med knaperstekt parmaskinka tar smaklökarna till medelhavet. Sveciaost är en utmärkt smakförhöjare i en krämig risotto.
Ingredienser
Citronsaft:
|
Citroner
|
2 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Flytande honung
|
1 msk |
Rostad parmaskinka:
|
Parmaskinka
|
120 g |
|---|---|
|
Rapsolja
|
2 msk |
Risotto:
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Höns- eller kycklingbuljong
|
8 dl |
| 100 g | |
|
Risottoris
|
3 dl |
|
Vitt vin
|
1½ dl |
| 50 g | |
|
Salt och vitpeppar
|
Garnering:
|
Färsk körvel
|
|---|
Gör så här
Citronsaft:
Rostad parmaskinka:
Risotto:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
720 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 10,5 % | 18,6 g |
| Fett: | 52,5 % | 42,8 g |
| Kolhydrater: | 33,4 % | 59,2 g |