Citronlax

Huvudrätt Lunch Middag
Citronlax

Suverän citronlax med smak av fransk senap och salvia i såsen. Bekväm och enkel lax som tillagas i ugn och serveras med lättkokta grönsaker.

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
2 dl
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Dijonsenap
1 tsk
Torkad salvia
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.
  • Blanda crème fraiche med citronskal, citronsaft, senap och salvia. Bred blandningen över laxbitarna. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

477 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 27,2 % 31,9 g
Fett: 69,4 % 37,4 g
Kolhydrater: 3,4 % 4 g
https://www.arla.se/recept/citronlax/