Citronkaka i långpanna

1 tim Dessert Fika
Citronkaka i långpanna

Citronkaka i långpanna är en underbart sötsyrlig skapelse! Låt kakan svalna helt innan du brer ut glasyren som även denna tillför sötma, syrlighet och fräschör. Skär kakan i avlånga rutor och njut av en alldeles underbar citronkaka i långpanna.

Nytt

Ingredienser

Citronkaka:

Ägg
3
Strösocker
2 dl
2 dl
Rapsolja
1 dl
Citroner
2
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
2 tsk

Glasyr:

Citroner
2
Florsocker
3½ dl

Gör så här

Kaka:

  • Sätt ugnen på 190° eller 175° varmluft.
  • Täck en långpanna med bakplåtspapper, ca 25x35 cm.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  • Vänd ner yoghurt, rapsolja, citronskal från alla citroner och 0.5 dl citronsaft.
  • Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och grädda i ugnen ca 20 min. Testa med en sticka om kakan är klar.
  • Låt kakan svalna helt i formen.

Glasyr:

  • Finriv skalet från citronerna och lägg i en skål. Tillsätt florsocker och pressad saft från en av citronerna. Blanda till en jämn glasyr.
  • Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan och skär sedan i bitar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

143 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,6 g
Protein: 5,1 % 1,8 g
Fett: 29,6 % 4,8 g
Kolhydrater: 65,3 % 23 g
https://www.arla.se/recept/citronkaka-i-langpanna/