Citrongräddsås med timjan

Citrongräddsås med timjan

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

50 min

En krämig gräddsås är gott till både lammstek och lammfärsbullar. Såsen blir extra krämig och smakrik av rotselleri. Servera gärna såsen med lamm, lite kokt sparris, örter, hackade oliver eller inlagda kronärtskockor för en extra vårlig upplevelse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 schalottenlökar
  • 75 g rotselleri
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ citron rivet skal och saft
  • 1 msk kycklingfond eller 1/2 buljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 dl Arla® vispgrädde Färsk vispgrädde 40%
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • ev 1 tsk majsstärkelse

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och tärna rotsellerin. Fräs dem i hälften av smöret ca 10 min på medelvärme tills de är mjuka och har fått lite färg.
  2. Tillsätt citronsaften och låt koka in. Rör ner fond, vatten, grädde och timjan. Sjud utan lock på medelvärme ca 30 min. Rör om då och då.
  3. Mixa såsen med stavmixer. Sila den och mixa ner resten av smöret. Smaka av med salt och peppar.
  4. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten om såsen upplevs för tunn. Toppa med repad timjan och citronskalet vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag