Citroncupcakes

40 min
Frysbar
Citroncupcakes

Läckra citroncupcakes med riktigt mycket citronsmak. Lemoncurd och smetana i toppingen gör smakupplevelsen fulländad.

Ingredienser

75 g
Strösocker
2 dl
Citron
rivet skal av 1
Ägg
2
1½ dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk

Topping:

150 g
Lemon curd
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Vispa smör, socker och citronskal poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  • Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulver. Rör tills smeten är väl blandad.
  • Klicka ut smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Topping:

  • Vispa samman färskost och lemon curd.
  • Skär av toppen på cupcakesen och gröp ur dem något. Skär toppen i halvor.
  • Spritsa eller klicka på topping. Sätt ner halvorna med runda delarna mot varandra så det bildar en fjäril.
  • Spritsa ev ut lite av toppingen mellan vingarna.
Klart!

Tips! Spritsa eller klicka ut toppingen direkt på cupcakesen.

Näringsvärden, per st

Energi:

285 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/citroncupcakes/