Chocolate cookie cheesecake

Chocolate cookie cheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

60+ min

Himmelsk cheesecake med krispig botten och krämig fyllning med smak av chokladkakor. Kakan kan med fördel förberedas och vila i kylen innan servering.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Botten:

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Botten:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Mixa kex och smält smör. Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt kallna.

Fyllning:

  1. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Mixa ⅔ av kexen fint.
  2. Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker, och crème fraiche. Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronskal och de mixade kexen.
  3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i eftervärmen ytterligare 1 tim. Låt svalna.
  4. Låt cheesecaken stå i kyl minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt.
  5. Krossa resten av kexen. Vispa grädden. Toppa cheesecaken med grädde och kexsmulor eller servera till.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag