Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

60+ min Efterrätt
Himmelskt god Oreo cheesecake med krispig botten och krämig fyllning. Gör den till kalaset eller som en lyxigare efterrätt - alltid uppskattad bland gästerna! Enkelt recept med Oreo kakor och färskost. Den här Oreo cheesecaken kan med fördel förberedas och vila i kylen innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chocolate-cookie-cheesecake/

Gör så här

Botten:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Mixa kex och smält smör. Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt kallna.
Fyllning:
  • Sänk ugnstemperaturen till 150°. Mixa ⅔ av kexen fint.
  • Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker, och crème fraiche. Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronskal och de mixade kexen.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i eftervärmen ytterligare 1 tim. Låt svalna.
  • Låt cheesecaken stå i kyl minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt.
  • Krossa resten av kexen. Vispa grädden. Toppa din Oreo cheesecake med grädde och kexsmulor.
Klart!
Energi:

445 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 34 g

Ingredienser

Botten:
Fyllda chokladkex, ca 150 tex Oreo
1 förp
75 g
Fyllning:
600 g
Strösocker
2 dl
Vaniljsocker
1 msk
2 dl
Ägg
3
Äggula
1
Fyllda chokladkex, ca 150 g tex Oreo
1 förp
Citron
rivet skal av 1