Citronbavaroise med rostad vit choklad

Citronbavaroise med rostad vit choklad

Betyg

(2 st)

Fräsch dessert med syrlig citron och krispig, god topping som smakar kola och choklad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g vit choklad

Gör så här:

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 min. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm citronsaft, rivet skal och socker i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Häll citronblandningen över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 83° under omrörning, tillsätt gelatinbladen. Häll citronblandningen över den hackade chokladen och rör till en slät smet, låt svalna. Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner grädde och gräddfil i smeten. Häll eller spritsa i 8 glas. Ställ i kyl minst 4 tim.

Sätt ugnen på 175°. Riv chokladen och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen ca 10 min i mitten av ugnen. Toppa citronbavaroise med rostad choklad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem