Citronbavaroise med rostad vit choklad

Citronbavaroise med rostad vit choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Fräsch dessert med syrlig citron och krispig, god topping som smakar kola och choklad.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • rivet skal och saft av 6 citroner, ca 1,5 pressad citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 50 g vit choklad

Gör så här

Gör så här

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 min. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm citronsaft, rivet skal och socker i en kastrull och värm tills sockret har löst sig. Häll citronblandningen över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 83° under omrörning, tillsätt gelatinbladen. Häll citronblandningen över den hackade chokladen och rör till en slät smet, låt svalna. Vispa grädden lätt. Vänd försiktigt ner grädde och gräddfil i smeten. Häll eller spritsa i 8 glas. Ställ i kyl minst 4 tim.

Sätt ugnen på 175°. Riv chokladen och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen ca 10 min i mitten av ugnen. Toppa citronbavaroise med rostad choklad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa: