Citron- och fänkålsrub

10 min
Citron- och fänkålsrub

En lakritssmakande rub som passar till både vit fisk, lax och fläskkött. Om du grillar fisk kan du klappa in ruben ca 1 timme innan grillning. Saltet rimmar fisken lätt och gör att den håller ihop bättre på grillen.

Ingredienser

Fänkålsfrön
2 msk
Dillfrön
1 msk
Senapsfrön
1 tsk
Salt
1 tsk
Farinsocker
1 tsk
Citron
skalet av 1

Gör så här

  • Mortla fänkålsfrön, dillfrön och senapsfrön med saltet. Blanda med socker och citronskal.
  • Klappa in ca 2 tsk rub på portionsbitar av t ex lax.
Klart!

Använd gärna ekologiska citroner, de är obesprutade och är därför bra att använda när man ska riva skalet. Använd gärna en elektrisk kryddkvarn alt kaffekvarn istället för en mortel.

https://www.arla.se/recept/citron--och-fankalsrub/