Ciabatta
3 tim
•
Arbetstid: 30 min
Frysbar
•
Det italienska brödet ciabatta har fått sitt namn för att bröden likar tofflor. Ciabatta är underbart goda helt naturella men också goda med lite hackade oliver eller soltorkade tomater i degen. Baka dina egna italienska matbröd och fyll dem med dina favoritpålägg.
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Ljummet vatten, max 37°
|
5 dl |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Vetemjöl special, 720 g
|
ca 12 dl |
Gör så här
Ciabattadeg:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
333 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 11,5 % | 9,4 g |
| Fett: | 14,6 % | 5,5 g |
| Kolhydrater: | 73,9 % | 60,7 g |