Chokladtryffel med rostade frön

Chokladtryffel med rostade frön

60+ min
Vacker chokladtryffel med rostade pumpakärnor på toppen. Skär chokladtryffeln i bitar istället för att rulla den till kulor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg.
  • Häll chokladen i en aluminiumform ca 10 x 17 cm.
  • Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna. Rör i salt och strö kärnorna över chokladen.
  • Låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Ta tryffeln ur formen och skär den i bitar.
Klart!
Tips:

Istället för pumpakärnor kan man ta rostade, salta solroskärnor.

Video
Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad
300 g
1 dl
Pumpakärnor
1 dl
Salt
1 krm