Chokladtryffel med rostade frön

Chokladtryffel med rostade frön

Betyg

(27 st)

Vacker chokladtryffel med rostade pumpakärnor på toppen. Skär chokladtryffeln i bitar istället för att rulla den till kulor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg. Häll chokladen i en aluminiumform ca 10 x 17 cm. Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna. Rör i salt och strö kärnorna över chokladen. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Ta tryffeln ur formen och skär den i bitar.

Tips:

Istället för pumpakärnor kan man ta rostade, salta solroskärnor.

Så lyckas du med tryffeln

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem