Chokladtryffel med glögg och mandel

Chokladtryffel med glögg och mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(45 st)

Chokladtryffel med en skvätt glögg som smälter i munnen. Chokladtryffeln rullas sedan i hackad mandel. Mums!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vaniljfrön, vanilj-stång och honung i en kastrull. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt dra en stund. Rosta mandeln i en torr varm panna tills den får lite färg. Sila gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör och glögg, mixa chokladsmeten med stavmixer tills det blir blankt. Häll i en form och kyl ner. Forma små kulor och rulla i mandeln.

Så lyckas du med tryffeln

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 50 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem