Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

4 tim
Arbetstid: 30 min
Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Ljuvlig chokladtryffel med smak av apelsin och flingsalt - en kombination som gör chokladtryffeln ännu godare.

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad, minst 50 % kakao
300 g
1 dl
Apelsin
rivet skal av ½
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
  • Häll tryffeln i en form ca 15x20 cm.
  • Strö över flingsalt och låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

66 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0 g
Protein: 6,8 % 1,1 g
Fett: 67,2 % 5 g
Kolhydrater: 26 % 4,2 g
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/chokladtryffel-med-apelsin-och-flingsalt/