Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck

Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck

30 min
Prova gärna denna efterrätt - ni kommer inte att ångra er!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladtrifle-med-hallon-och-hasselnotsbrack/

Gör så här

  • Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Låt svalna.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Smält sockret försiktigt i en tjockbottnad stekpanna eller kastrull tills det blir gyllene. Rör snabbt ner nötterna och smöret.
  • Häll genast ut blandningen på bakplåtspappret och platta ut med t ex en stekspade. Låt kallna och hacka den sedan i bitar.
  • Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund.
  • Vispa grädden och vänd försiktigt ner hälften av kolasåsen i den.
  • Fördela hälften av glassen i 4 portionsskålar eller glas. Lägg hallonen på glassen, ringla över kolasås och lägg på resten av glassen.
  • Toppa med kolagrädde och hasselnötsbräck och ringla över lite kolasås.
  • Toppa eventuellt med hallon.
Klart!

Ingredienser

Hasselnötsbräck:
Hasselnötter
1 dl
Strösocker
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Trifle:
Chokladglass
½ liter
Färska hallon
250 g
Kolasås
2 dl
2 dl