Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck

Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Prova gärna denna efterrätt - ni kommer inte att ångra er!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Hasslenötsbräck Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Låt svalna. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Smält sockret försiktigt i en tjockbottnad stekpanna eller kastrull tills det blir gyllene. Rör snabbt ner nötterna. Häll genast ut blandningen på bakplåtspappret och platta ut med t ex en stekspade. Låt kallna och hacka den sedan i bitar. Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund. Vispa grädden och vänd försiktigt ner hälften av kolasåsen i den. Ta fram 4 portionsskålar eller glas och fördela hälften av glassen i skålarna. Fördela hallonen på glassen, ringla över kolasås och lägg på resten av glassen. Toppa med kolagrädde och hasselnötsbräck och ringla över lite kolasås. Toppa eventuellt med hallon.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem