Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck
Chokladtrifle med hallon och hasselnötsbräck
30 min
•
Kommentarer
Prova gärna denna efterrätt - ni kommer inte att ångra er!
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(28526)
45 min
Våfflor
(6450)
Budget
Ugnspannkaka
(651)
55 min
Kärleksmums
(11315)
35 min
Smulpaj
(2104)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Låt svalna.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Smält sockret försiktigt i en tjockbottnad stekpanna eller kastrull tills det blir gyllene. Rör snabbt ner nötterna och smöret.
Häll genast ut blandningen på bakplåtspappret och platta ut med t ex en stekspade. Låt kallna och hacka den sedan i bitar.
Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund.
Vispa grädden och vänd försiktigt ner hälften av kolasåsen i den.
Fördela hälften av glassen i 4 portionsskålar eller glas. Lägg hallonen på glassen, ringla över kolasås och lägg på resten av glassen.
Toppa med kolagrädde och hasselnötsbräck och ringla över lite kolasås.
Toppa eventuellt med hallon.
Klart!
Ingredienser
Hasselnötsbräck:
Hasselnötter
1 dl
Strösocker
1 dl
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Trifle:
Chokladglass
½ liter
Färska hallon
250 g
Kolasås
2 dl
Arla Ko® Vispgrädde
2 dl
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(28526)
45 min
Våfflor
(6450)
Budget
Ugnspannkaka
(651)
55 min
Kärleksmums
(11315)
35 min
Smulpaj
(2104)
60+ min
Äppelpaj
(228)
15 min
Fattiga riddare
(2359)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(649)
45 min
Sockerkaka
(6498)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2212)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum