Chokladsemlor

Chokladsemlor

60+ min Mellanmål Efterrätt
Chokladsemlor med chokladgrädde och Pucko i degen - kul och annorlunda! Sikta kakao över chokladsemlan och tillsätt gärna hackad choklad i mandelmassan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladsemlor/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen, tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma ca 20 runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla bullarna med ägget och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
  • Skär av ett lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Blanda med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.
  • Blanda grädde, kakao och strösocker och vispa grädden till ett fast skum. Spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Klart!

Blanda hackad choklad i fyllningen och sikta över kakao i stället för florsocker

Energi:

205 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Jäst
25 g
2½ dl
75 g
Strösocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Vetemjöl, 6 dl
360 g
Uppvispat ägg
1
Fyllning:
Mandelmassa, riven
200 g
1 dl
Garnering:
2½ dl
Kakao
2 tsk
Strösocker
3 tsk
Florsocker