Chokladkräm med basilika-is apelsin och hasselnötter

Chokladkräm med basilika-is apelsin och hasselnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Bjud på en spännande dessert med len chokladkräm, knapriga nötter och fruktig is. Vill du ha kraftigare chokladsmak på krämen kan du göra den på mörk choklad istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Basilika-is:

  • 1 dl pressad apelsiner
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pressad citron
  • ½ dl strösocker
  • 1 kruka plockad färsk basilika

Chokladkräm:

Hasselnötter:

  • 2 apelsiner

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp pressad apelsin, vatten, pressad citron och socker. Låt kallna. Mixa basilikabladen med sockerlagen helt slätt. Ställ in i frysen.

Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Lägg kvargen i en bunke och vänd ner den smälta chokladen. Vispa crème fraichen fast och vänd ner i chokladblandningen.

Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna. Pudra över florsockret, vänd runt tills nötterna är karamelliserade, klicka i smöret. Häll upp på smörpapper och låt kallna. Grovhacka nötterna.

Skär av skalet på apelsinerna och skär ut klyftorna. Servera chokladkrämen med basilika-is och toppa med nötter och apelsin.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem