Chokladkräm med basilika-is apelsin och hasselnötter

Chokladkräm med basilika-is apelsin och hasselnötter

Betyg

(0 st)

Bjud på en spännande dessert med len chokladkräm, knapriga nötter och fruktig is. Vill du ha kraftigare chokladsmak på krämen kan du göra den på mörk choklad istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Basilika-is:

  • 1 dl pressad apelsiner
  • 1 dl vatten
  • 1 msk pressad citron
  • ½ dl strösocker
  • 1 kruka plockad färsk basilika

Chokladkräm:

Hasselnötter:

  • 2 apelsiner

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp pressad apelsin, vatten, pressad citron och socker. Låt kallna. Mixa basilikabladen med sockerlagen helt slätt. Ställ in i frysen.

Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Lägg kvargen i en bunke och vänd ner den smälta chokladen. Vispa crème fraichen fast och vänd ner i chokladblandningen.

Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna. Pudra över florsockret, vänd runt tills nötterna är karamelliserade, klicka i smöret. Häll upp på smörpapper och låt kallna. Grovhacka nötterna.

Skär av skalet på apelsinerna och skär ut klyftorna. Servera chokladkrämen med basilika-is och toppa med nötter och apelsin.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem