Chokladkräm med basilika-is apelsin och hasselnötter
1 tim 30 min
Dessert
Efterrätt
•

Bjud på en spännande dessert med len chokladkräm, knapriga nötter och fruktig is. Vill du ha kraftigare chokladsmak på krämen kan du göra den på mörk choklad istället.

Ingredienser
Basilika-is:
Pressad apelsiner
|
1 dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Pressad citron
|
1 msk |
Strösocker
|
½ dl |
Plockad färsk basilika
|
1 kruka |
Chokladkräm:
Mjölkchoklad
|
100 g |
---|---|
1 dl | |
1 dl |
Hasselnötter:
Skalade hasselnötter
|
1 dl |
---|---|
Florsocker
|
2 msk |
1 tsk |
Apelsiner
|
2 |
---|
Gör så här
Basilika-is:
Chokladkräm:
Hasselnötter:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 9 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 31 g |

