Chokladkräm med basilika-is apelsin och hasselnötter
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Dessert
•
Bjud på en spännande dessert med len chokladkräm, knapriga nötter och fruktig is. Vill du ha kraftigare chokladsmak på krämen kan du göra den på mörk choklad istället.
Ingredienser
Basilika-is:
|
Pressad apelsiner
|
1 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Pressad citron
|
1 msk |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Plockad färsk basilika
|
1 kruka |
Chokladkräm:
|
Mjölkchoklad
|
100 g |
|---|---|
| 1 dl | |
| 1 dl |
Hasselnötter:
|
Skalade hasselnötter
|
1 dl |
|---|---|
|
Florsocker
|
2 msk |
| 1 tsk |
|
Apelsiner
|
2 |
|---|
Gör så här
Basilika-is:
Chokladkräm:
Hasselnötter:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
484 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 7,1 % | 8,5 g |
| Fett: | 56,8 % | 31,1 g |
| Kolhydrater: | 36,1 % | 43 g |