&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=7ea1e940)
Chokladcreme med citrussallad
Denna chokladcreme är fyllig och mustig och extra vacker serverad med tillhörande sallad på tre olika sorters citrusfrukter. En smaksuccé!
Ingredienser
Antal portioner
- 1½ dl Arla® ekologisk vispgrädde
-
1½ dl Arla® ekologisk mjölk
- 3 äggulor
- 100 g mörk choklad ca 70 % kakaohalt
Citrussallad:
- 1 apelsin
- 1 blodapelsin
- 1 blodgrape
- 2 tsk rårörsocker
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°). Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sila blandningen genom en finmaskig sil över chokladen och rör tills den är helt smält. Häll cremen i portionsformar och låt stelna i kyl 2-3 tim. Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor och blanda med råsocker. Servera citrussalladen på chokladcremen.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 390 kcal
- Protein: 6 g
- Kolhydrater: 30 g
- Fett: 28 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut