Chokladcreme med citrussallad

Chokladcreme med citrussallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Denna chokladcreme är fyllig och mustig och extra vacker serverad med tillhörande sallad på tre olika sorters citrusfrukter. En smaksuccé!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Citrussallad:

  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsin
  • 1 blodgrape
  • 2 tsk rårörsocker

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°). Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sila blandningen genom en finmaskig sil över chokladen och rör tills den är helt smält. Häll cremen i portionsformar och låt stelna i kyl 2-3 tim. Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor och blanda med råsocker. Servera citrussalladen på chokladcremen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem