Chokladcreme med citrussallad

Chokladcreme med citrussallad

60+ min Efterrätt
Denna chokladcreme är fyllig och mustig och extra vacker serverad med tillhörande sallad på tre olika sorters citrusfrukter. En smaksuccé!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°).
  • Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sila blandningen genom en finmaskig sil över chokladen och rör tills den är helt smält.
  • Häll cremen i portionsformar och låt stelna i kyl 2-3 tim.
  • Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor och blanda med råsocker.
  • Servera citrussalladen på chokladcremen.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 28 g

Ingredienser

1½ dl
1½ dl
Äggulor
3
Mörk choklad ca 70 % kakaohalt
100 g
Citrussallad:
Apelsin
1
Blodapelsin
1
Blodgrape
1
Rårörsocker
2 tsk